Wine & Food Noble Night
Restauracja Aqua Marina została zaproszona do udziału w tegorocznej edycji konkursu odbywającego się w ramach Wine & Food Noble Night. Jest to największe i najbardziej prestiżowe wydarzenie tego typu w Polsce. Co roku uczestniczy w nim 12 najciekawszych według organizatorów restauracji z całej Polski. To doskonała okazja by móc zaprezentować specjalności naszej kuchni szerszej publiczności złożonej z koneserów wybornych dań i wina. W ramach konkursu szef kuchni Aqua Mariny, Jacek Stępkowski przygotował specjalne menu, a w nim: łosoś marynowany w cytrynie i zielonym pieprzu podany z bukietem kolorowych sałat i sosem cytrynowo-tymiankowym, polędwica wieprzowa opasana szałwią i liśćmi kapusty podana z leśnymi grzybami i sosem rozmarynowym oraz mazurski sernik z białą czekoladą i sosem ze świeżych malin. Konkurs odbędzie się 21 września 2013r.